U mokasinama dočekao “kraljicu Evrope”! Svi gafovi susreta Merkelove i Edija Rame (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Franc Zhurda
190

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je juče iz Beograda u Tiranu gde se sastala sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Društvene mreže su se usijale, ali ne zbog zvaničnog dela sastanka, već zbog niza gafova koji su se dogodili pre početka razgovora tet-a-tet u Palati brigada ispred koje je priređen svečani doček.

Najpre se mercedesu kojim je Merkelova stigla na sastanak sa Ramom zablokirala brava ili je vozač zaboravio da otključa vrata, pa je telohranitej uhvaćen kako cima kvaku i muči se da ih otvori.

Odmah potom usledilo je neprijatno pozdravljanje Rame i Merkel. Naime, zbog pandemije koronavirusa, Angela Merkel se pozdravlja pesnicom, a vidno uzbuđeni Rama oduševljeno joj je pružio ruku. Posle nekoliko trenutaka neprijatne tišine, uspeli su da se “ispesniče”.


Novi gaf usledio je prilikom intoniranja himne. Merkel je zbog svog zdravstvenog stanja presedela intoniranje himne, ali su korisnici društvenih mreža bili zbunjeni zašto je i Rama zaseo.


Na sve to, Rama se našao na udaru “modne policije”. Zamereno mu je što nije obuo klasične, kožne cipele nego je “kraljicu Evrope” dočekao u mokasinama koje su mnogi uporedili sa patofnama. A bilo je onih kojima nije legla ni njegova kravata.

Izvor Glas javnosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More