Posle izbora Tramp doživeo “ozbiljan mentalni pad”, američki general tvrdi da je sprečio Donalda da pokrene NUKLEARNI RAT!

Nova knjiga otkriva ŠOKANTNE DETALJE!

Foto: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)
349

Pre i posle napada na Kapitol Hil 6. januara, američki general Mark Milej, svojevremeno načelnik združenog generalštaba oružanih snaga SAD, preduzeo je korake da spreči Donalda Trampa da „pođe putem pogrešnih odluka“ i pokrene nuklearni rat ili napad na Kinu, pišu ugledni novinari Vašington Posta, autori nove knjige o bivšem američkom predsedniku.

Svoju treću knjigu o Donaldu Trumpu, koja bi trebalo da bude objavljeno sledeće nedelje, napisao je veteran afere Votergejt Bob Vudvard sa koautorom Robertom Kostom, kolegom takođe reporterom Vašington Posta.

Foto: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Nakon prve dve knjige u seriji o Trampu, najnovije izdanje pokriva kraj Trampovog predsednikovanja i početak prvog mandata Džozefa Bajdena u Beloj kući, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Vudvard i Kosta prikazuju generala Marka Mileja, načelnika zduženog generalštaba američkih oružanih snaga koji je siguran da je Tramp nakon izbora doživeo “ozbiljan mentalni pad”.

Milej je navodno mislio da je predsednik postao „maničan”, jer se izdirao na saradnike i zvaničnike i konstruisao svoju alternativnu stvarnost o beskrajnim izbornim zaverama.

Autori pišu da se general Milej zabrinuo da bi Tramp mogao postati „neuračunljiv“ zbog čega je upozorio više vojne strukture da računaju s tim da se “nikada ne zna šta je predsednikov pokretački motiv“.

Vašington Post je objavio da je Milej čak uputio nekoliko “tajnih telefonskih poziva” svom kineskom kolegi, generalu Li Žuočengu, kako bi potvrdio da Vašington neće napasti Kinu.

Jedan poziv je navodno obavljen 30. oktobra 2020. godine, četiri dana pre izbora, a drugi 8. januara, dva dana nakon što su Trampove pristalice napale Kongres, pokušavajući da ponište izborni poraz.

Milej je navodno obećao kineskom generalu da će ga upozoriti ukoliko dođe do napada.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More