Srbin u Italiji osuđen na DOŽIVOTNU: Ubio prijatelja jer su se posvađali KO JE LEPŠI!

Ovo je treći SRBIN u Italiji osuđen na DOŽIVOTNU: Ubijenog prijatelja bacio niz LITICU!

Foto: giorgio-trovato-H0XTU7zCjVk-unsplash
253

Srbin Ivan Rudić (36) osuđen je u Italiji na doživotnu robiju zbog ubistva Konsolata Inđenua u leto 2019. godine i tako se, pored Igora Vaclavića i Tonija Krstića, upisao na neslavni spisak naših državljana koji su u ovoj zemlji dobili maksimalnu kaznu.

Rudiću se sudilo zbog ubistva prijatelja, koga je posle svađe u baru pretukao do smrti, a onda ga bacio sa litice da bi izgledalo kao da je nesrećni Konsolato pao u provaliju. Rudićev drug, rumunski državljanin Mihaji Apopej, osuđen je na dve godine robije zbog prikrivanja zločina, prenosi “Blic”.

Srpskom državljaninu preti DOŽIVOTNA: Italijana pretukao na SMRT, pa ga bacio sa litice u provaliju!

– Rudić je osuđen na doživotni zatvor, baš kako je tužilac Bruno Fedeli i tražio na poslednjem ročištu – prenosi Il resto di Karlino.

Advokat Gabrijela Moča, koja zastupa Rudića, najavila je žalbu.

– Čekamo da čujemo obrazloženje ove presude, ali svakako ćemo se žaliti. Postoje stvari koje se ne slažu ovde – navela je za portal advokatica.

Rudić neće robijati u samici, ali je, pored zatvorske, osuđen i na novčanu kaznu.

– Moraće da plati 80.000 evra sinu i udovici žrtve, kao i 15.000 evra troškove suđenja. Obrazloženje presude biće objavljeno za mesec dana – pišu mediji.

Najtraženiji begunac

Ista presuda izrečena je 2019. godine i Igoru Vaclaviću, nekada najpoznatijem beguncu, zbog dva ubistva u Italiji. Vaclavić je, da podsetimo, u proleće 2017. godine u regiji Ferare i Bolonje ubio čuvara šume Valerija Verija i vlasnika bara Davida Fabrija.

– Vaclaviću je suđeno u odsustvu pošto je on krajem 2017. godine uhapšen u Španiji, gde je usmrtio troje, a ranio dvoje ljudi. On je tokom suđenja preko video-linka saopštio sudu u Bolonji da je pucao na svoje dve italijanske žrtve jer su oni za njega bili policajci i morao je da ih obori – preneli su mediji.

Igor Vaclavić se, međutim, i dalje nalazi u španskom pritvoru, a u ovoj državi mu se sudi za zločine počinjene na njihovoj teritoriji.

Zločin u Rimu

Toni Krstić (33), poreklom iz Srbije, osuđen je prošle godine u Rimu na doživotnu robiju zbog ubistva pastorke Samante (3) u aprilu 2016. Njemu se sudilo jer je nesrećnu devojčicu tukao do smrti sušilicom za veš, mokrim kaišem, cipelama, šutirao ju je, šamarao i čupao joj kosu iz korena. Osim Krstića, osuđena je i devojčicina majka na 12 godina robije jer nije pružila pomoć detetu.

– Krstić se žalio sudu i tvrdio da je Samantu ubila njena majka, ali je Apelacioni sud odbacio žalbu i potvrdio mu presudu – preneli su mediji.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More