Olujno nevreme u FRANCUSKOJ izazvalo STRAHOVITE POLAVE, blokirani putevi i železničke pruge: Jedna osoba se vodi kao NESTALA! (FOTO, VIDEO)

Jako nevreme pogodilo FRANCUSKU, i za danas izdato UPOZORENJE NAJVIŠEG STEPENA, oprez i za iduće dane!

Foto: Tanjug (AP Photo/Daniel Cole)
168

Olujni pljuskovi blokirali su juče puteve i železničke pruge u južnoj Francuskoj, deo škola je zatvoren, a normalizacija železničkog saobraćaja očekuje se tek za vikend.

Foto: Tanjug (AP Photo/Daniel Cole)

Jedna osoba je nestala u večernjim satima, a jednog je radnika udario grom, objavila je prefektura u Nimu, piše “Sputnik”.

Privremeno je zatvorena poplavljena magistrala između Nima i Monpeljea, a železnički saobraćaj između dva grada takođe je otežan.

Prema železničkom operateru SNCF-u, deonice pruge su blokirane i potpuno pod vodom. Procenjuje se da neće biti vraćene u promet do vikenda.

I danas se očekuju obilne padavine, a za 13 upravnih okruga izdato je upozorenje drugog, najvišeg stepena.

Sve škole u četvrti Gard koje su u utorak najpogođenije ostaće zatvorene. Ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin stigao je u zahvaćeno područje u večernjim satima, izrazio podršku stanovnicima i pozivao ih na krajnji oprez u idućim danima. Rekao je da je 900 vatrogasaca i radnika civilne zaštite raspoređeno u regiji.

Foto: Tanjug (AP Photo/Daniel Cole)
Izvor Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More