Srpske ambasade, konzulati i misije Srbije u znaku trobojke

Pariz- TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/bs
160

Ambasade, konzulati i misije Srbije širom sveta osvanuli su danas okićeni srpskim trobojkama, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Berlin- TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/bs
Bec. TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/bs

U svih 109 diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije na svim kontinentima, od Pretorije do Osla, od Kanbere do Moskve, od Čikaga do Tokija, u regionu, državama EU, africkim zemljama, Bliskom i Delekom Istoku, Južnoj i Severnoj Americi danas je, u bojama srpske zastave, prigodno obeležen današnji praznik.

Minhen- TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/bs

U obeležavanje Dana jedinstva, na taj način su se uključila i udruženja srpske dijaspore, koja okupljaju, kako iseljenike iz Srbije, tako i Srbe iz svih država regiona.

Toronto- TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/bs

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj.

Sofija- TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/bs

Praznik je ustanovljen prošle godine u sećanje na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More