SZO: Prvi značajniji pad u broju obolelih od koronavirusa u prethodna dva meseca

Foto: Pixabay/geralt
171

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je globalno zabeleženo oko četiri miliona slučajeva obolelih od korona virusa u prošloj nedelji, što je prvi značajniji pad u više od dva meseca, javlja AP.

Prethodnih nekoliko nedelja prosečno je bilo oko 4,4 miliona novoobolelih od korone u svetu.

U ažuriranom biltenu od utorka, zdravstvena agencija pri Ujedinjenim nacijama je navela da je svaki region u svetu doživeo pad u broju novoobolelih, u poređenju sa prošlom nedeljom.

Broj smrtnih slučajeva je pao za oko 62.000, dok je najveći pad zebeležen u jugoistočnoj Aziji, ali je primetan porast preminulih od sedam odsto u Africi.

Najveći broj slučajeva je viđen u SAD, Velikoj Britaniji, Indiji, Iranu i Turskoj, a visokozarazni delta soj je sada prisutan u 180 zemalja sveta.

SZO je dodala da su deca i tinejdžeri sve manje pogođeni kovidom u poređenju sa odraslima, dodavši da broj preminulih osoba mlađih od 24 godine čini manje od 0,5 odsto svih umrlih u svetu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More