Džonson poručio građanima: “Još bolje ćemo raditi na oporavku od pandemije i ispunjavanju vaših prioriteta”

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
186

Britanski premijer Boris Džonson poručio je danas da je došao trenutak da se njegova nova vlada pozabavi rešavanjem nejednakosti u celoj zemlji i obnovom posle pandemije kovida-19, u obraćanju nakon izvršene rekonstrukcije svog ministarskog tima.

“Kabinet koji sam danas imenovao neumorno će raditi na objedinjavanju i podizanju cele zemlje. Još bolje ćemo raditi na oporavku od pandemije i ispunjavanju vaših prioriteta”, poručio je Britancima Džonson na Tviteru, prenosi Rojters.

U rekonstruisanoj vladi Gevin Vilijamson više nije ministar obrazovanja, a Robert Baklend odlazi sa pozicije ministra pravde.

Dominik Rab više nije ministar spoljnih poslova, njega će zameniti Liz Tras, dosadašnja ministarka spoljne trgovine, ali je dobio dve nove funkcije – biće zamenik premijera i naslediće Baklenda na poziciji ministra pravde.

Nova ministarka trgovine biće An-Mari Trevelijan.

Sa mesta ministra za stambeno zbrinjavanje, zajednice i lokalnu upravu smenjen je Robert Dženrik, dok Priti Patel ostaje ministarka unutrašnjih poslova, a Riši Sunak zadržava posao kancelara i ministra finansija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More