Kako sa bebom do NEMAČKE?! Ove stvari su obavezne, evo na šta bi trebalo da obratite pažnju!

Ako putujete u Nemačku sa bebom ove stvari će vam biti od pomoći!

Foto: unsplash/Suhyeon Choi
233

Od druge polovine juna ove godine, Nemačka je ukinula ograničenja za ulazak u zemlju što je obradovalo mnoge građane koji žele da putuju u Frankfurt.

Ovaj velelepni grad je sada ponovo moguće obići turistički, ali je potrebno da se pre puta informiše u vezi svih pravila koji u trenutku putovanja važe, kao i da dobro isplaniraju detalji u vezi leta i smeštaja kako bi putovanje prošlo bez ikakvih komplikacija, piše “Telegraf”.

Foto: PixaBay

Uslovi za put avionom – uz avio karte za Frankfurt potrebne potvrde o vakcinaciji, preležanom virusu ili negativan test ne stariji od 48h

Dobra vest je da se iz Beograda mogu kupiti direktne avio karte za Frankfurt, s tim da, u doba pandemije, pored pasoša za vas i za bebu, biti potrebne i sledeće potvrde:

  • Negativan antigenski (ne stariji od 48h) i negativan PCR test
  • vakcinisani i revakcinisani Fajzer, Moderna, astraZeneka ili Džonson i Džonson vakcinom, dužni su da ponesu potvrdu o revakcinaciji. Pri tome, od datuma revakcinacije mora da je prošlo minimum 14 dana.
  • u slučaju preležane bolesti, umesto negativnog testa, možete poneti potvrdu o preležanom kovidu koji je star najmanje 28 dana, a najviše 6 meseci. Ova potvrda može biti odštampana ili u digitalnom obliku, ali obavezno na nemačkom ili engleskom jeziku.

Sa bebom u avionu

Ukoliko se putuje sa bebom koja je manja od 2 godine (infant), u tom slučaju nije potrebna rezervacija posebnog sedišta za bebu. Ipak, važno je ne zaboraviti pri kupovini avio karte da se naglasi da će se putovati sa bebom. Pri predaji prtljaga trebalo bi naglasiti ukoliko se nosi posebna hrana i lekovi za bebu, a dobra vest je da mnoge avio kompanije ne naplaćuju dodatno prevoz kolica za bebu. Savet kako bi sam put prošao što bezbrižnije je da, ukoliko je moguće, da se vreme leta planira prema rasporedu spavanja bebe. Ipak, put do Frankfurta ne traje dugo pa ne bi trebalo da bude problem da se beba umiri za to vreme.

U grejnoj sezoni dobro je da smeštaj ima panelne radijatore

Kada birate smeštaj gde ćete odsesti dok ste u poseti Frankfurtu, pored osnovnih karakteristika koje se tiču lokacije, same veličine i stanja smeštaja u kome ćete odsesti, ako se putuje sa bebom u periodu kada je u jeku grejna sezona, dobro je dati prednost smeštaju u kojem su panelni radijatori. Sigurno se ovaj savet ne čuje toliko često, međutim, panelni radijatori su odlični za održavanje optimalne temperature i vlažnosti vazduha, što uz brojne druge promene koje dolaze na svakom putovanju može da utiče da bebi bude komotnije u tom prostoru u kom se boravi, bez opasnosti od dodatnih prehlada i problema koje smanjena vlažnost i promene temperature mogu da izazovu.

A šta je sa krevecem za bebu?

Naravno, ostaje pitanje gde će beba spavati? Kada se putuje avionom, nošenje krevetca za bebe, pa čak i onog prenosivog nije opcija, pa se zato valja postarati da smeštaj u kome ćete boraviti ima krevetac u kojem će spavati beba. Ukoliko to nije slučaj, uvek se može obratiti vlasniku koji može da izađe u susret i da obezbedi krevetac za bebu, a u slučaju da se to ne desi, onda je možda bolje opredeliti se za neki drugi smeštaj.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More