“Još uvek smo u opasnoj situaciji”: U Holandiji uskoro potreban dokaz o vakcinaciji za ulazak u barove, restorane, muzeje…

Foto: Pixabay/1919021
219

U Holandiji će od 25. septembra za ulazak u barove, restorane, muzeje, pozorišta i druga kulturna dešavanja biti potrebno da se pokaže dokaz o izvršenoj vakcinaciji protiv korona virusa.

Holandski parlament je u četvrtak uveče tesnom većinom odbacio zahtev kojim se poziva vlada te zemlje da promeni svoj stav u vezi sertifikata, a za koji je premijer Mark Rute rekao da je neophodan radi sprečavanja širenja novog talasa virusa, prenosi Rojters.

“Još uvek smo u opasnoj situaciji. Da ne uradimo ovo došli bi smo u veliki rizik”, rekao je Rute.

Brojne političke stranke usprotivile su se uvođenju kovid propusnica, za koju smatraju da je “trik za stimulisanje vakcinacije” za koju je vlada ranije rekla da neće biti obavezna.

Lider desničara Gert Vilders ocenio je da je ta odluka vlade besmislena, nepotrebna i pogrešna.

“To je prisilna vakcinacija i ona deli društvo”, ocenio je on.

U Holandiji je bar jednom dozom protiv korona virusa vakcinisano 17,5, odnosno oko 72 odsto građana, a iako istraživanje pokazuj da vćina Holanđana podržava vladine mere, ideji o korona pasošu su se žestoko usprotivili protivnici vakcinacije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More