Britanija će razmotriti ublažavanje mera protiv koronavirusa za međunarodna putovanja

Foto: Tanjug/ AP Photo/Tony Hicks
205

Britanija će danas razmotriti ublažavanje mera protiv virusa Kovid-19 za međunarodna putovanja, rekao je danas ministar za poljoprivredu Džordž Justis za Skaj Njuz.

Turistička industrija se požalila da bezbroj teških pravila i birokratije ometaju avio-kompanije i pozvala vladu da ublaži ograničenja putovanja, prisili kompanije da ponude jeftinija testiranja na Kovid-19 i dozvole potpuno vakcinisanim ljudima više slobode, piše Rojters.

U pokušaju suzbijanja korona virusa, Britanija je uvela pravila koja zahtevaju skupa privatna testiranja i takozvani sistem semafora koji odredišta svrstava u zelene, žute i crvene.

“Podkomitet kabineta za Kovid-19, koji odlučuje o ovim stvarima razmotriće to verovatno kasnije danas”, rekao je Justis.

Turisti su se žalili na cenu koju plaćaju za obavezne privatne testove na Kovid-19 koji koštaju oko 50 funti.

Ministri će smanjiti broj zemalja sa “crvene liste”, kojih je trenutno 62, uklanjanjem “žute liste”, a oni koji su potpuno vakcinisani neće morati više da plaćaju skupo testiranje, objavio je list Tajms.

Novine kažu da karantin u hotelu i dalje važi za one koji se vraćaju iz zemalja sa “crvene liste”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More