Posle dugog boravka u AMERICI Dragan se vratio u SRBIJU: Samo sam u svom rodnom selu našao RAJ za SRCE!

Za jednom stvari tragao tokom celog života, a sreća mu se osmehnula tek kada je došao iz Amerike u rodnu grudu!

Foto: printscreen/RTS
625

Posle dugog boravka u Americi, Dragan Dragović Drago vratio se u svoje rodno selo Pusto Šilovo kod Medveđe. Kako za sebe voli da kaže, on je svestrani narodni umetnik, a kod kuće je pronašao mir i neiscrpnu inspiraciju. Zahvaljujući Dragu i njegovoj porodici Pusto Šilovo više nije pusto, piše portal “RTS”.

Iz rodnog Pustog Šilova kod Medveđe otišao je sa osam godina. Prošao je skoro sve evropske prestonice, devet godina je živeo u Kaliforniji, u Sakramentu, i sa 60 zatvorio krug, vrativši se u rodno selo.

Kada sa sinom Stefanom završi sve poslove oko koza i krave uzima četkicu ili dleto. Skulpture od drveta, akvareli, crteži, ikone sve to izranja iz ličnosti Dragana Dragovića Draga, kako sam voli da kaže narodnog umetnika, stvaraoca.

„Gde god sam bio uvek sam imao taj osećaj tu viziju rodnoga kraja i prirode, i to je uvek išlo sa mnom. Tako da ja nisam nigde ni odlazio, to je samo prividno“, kaže Dragan.

Ovde je Drago našao svoj mir a predivna priroda i pogled koji se pruža čak do Radana i Suve planine daju mu neiscrpnu inspiraciju. Sve što radi radi sa mnogo energije i pod budnim okom svog oca, starine koji ne može da sakrije emocije.

„Zadovoljan sam, kako nisam zadovoljan, od kad se vratio iz Amerike“, kaže Radomir Dragović iz Medveđe.

„Harmonična priroda, dobri ljudi, moj kraj. Šta ćeš više? Šta čovek može više da poželi u životu“, dodaje Dragan.

Izlagao je u mnogim evropskim galerijama, u Sakramentu, širom Kalifornije dobijao je mnoga priznanja. Konačno, ispunila mu se najveća želja da njegove radove vide i sugrađani u galeriji Kulturnog centra u Medveđi.

„Nama je bilo zadovoljstvo da umetnika sa našeg područja afirmišemo i to ćemo činiti i nadalje“, naveo je direktor Kulturnog centra Medveđa Nebojša Jakšić u razgovoru za RTS.

Sa Dragom i njegovom porodicom Pusto Šilovo više nije pusto. Ono je sad jedan veliki atelje, galerija, velika i večita inspiracija za samoniklog narodnog umetnika koji se vratio svom izvorištu.

Prošao je mnogo tragajući za onim što je mogao da nađe samo u svom rodnom selu. A to je raj za srce.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More