MAJKA HRABROST! Doživeli brodolom u okeanu, a žena je svoju decu četiri dana hranila svojim mlekom, mališane našli pored mrtve majke (FOTO)

Foto: Tviter inea venecuela/printscreen
940

Marli Čakon spasila je svoje dvoje dece, nakon brodoloma koji su doživeli u Atlantskom okeanu. Oni su plutali na otvorenom moru četiri dana, a kako bi prehranila svoju decu dojenjem, Marli je pila vlastiti urin.

Preminula je od dehidracije samo tri sata pre nego što su ih pronašli spasioci 112 kilometara daleko od kopna.

Porodica iz Venezuele doživela je brodolom tokom izleta do ostrva La Tortuga kad im je talas uništio brod. Njeno dvoje dece starosti dve i šest godina preživeli su zahvaljujući majci koja se žrtvovala za njih. Umrla je zbog gubitka elektrolita koju je uzrokovala dehidracija jer je tri dana bila bez vode. Kako bi zadržala energiju i prehranila decu pila je vlastiti urin. Kad su ih našli spasioci deca su se držala za majčino mrtvo telo.

Deca su takođe dehidrirala i imaju lakše opekotine od sunca, ali majčino mleko ih je spasilo, pa se sada oporavljaju u bolnici, piše Daily Mail.


Brodolom je preživela i njihova dadilja. Ona se se od vrućine skrivala u hladnjaku. Petoro ljudi koji su bili na brodu vodi se kao nestalo, a među njima je i otac dece.

Pomorska služba Venecuele tvrdi da su šanse za pronalaskom ostalih putnika broda vrlo male.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More