U Australiji 1.882 nova slučaja korone, policajci zbog protesta postavljaju punktove i barikade

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker
434

Australija je danas zabeležila 1.882 nova slučaja korona virusa, dok hiljade policajaca u Sidneju i Melburnu, raspoređeno da uguše planirane proteste protiv vladinih strogih mera, postavlja kontrolne punktove i barikade.

Nekoliko stotina ljudi uspelo je da se okupi u centru Melburna, a lokalni mediji su izvestili o slučajevima hapšenja i sukoba sa policijom, pošto je 2.000 policajaca učinilo to područje gotovo zabranjenom zonom, dok su javni prevoz i bilo kakva masovna dešavanja u gradu obustavljeni.

I policija Novog Južnog Velsa izdala je juče upozorenje protiv protesta i poručila da se učesnici mogu suočiti sa kaznama u rasponu od novčanih do hapšenja, prenosi Rojters.

Australijska država Viktorija, sa glavnim gradom Melburnom, u kojoj živi više od četvrtine stanovništva zemlje, u poslednja 24 časa prijavila je 535 novih lokalnih slučajeva korona virusa , a u državi Novi Južni Vels u kojoj je Sidnej, registrovan je 1.331 slučaj i šest preminulih osoba, potvrdili su danas zdravstveni zvaničnici.

Sidnej i Melburn, dva najveća australijska grada, pojačali su kampanju vakcinacije u vreme kada se ta zemlja bori da zaustavi treći talas infekcija uzrokovan visokozaraznim delta sojem, pa je polovina od 25 miliona stanovnika stavljena pod karantin.

Većina ograničenja u Viktoriji, Novom Južnom Velsu i Kanberi ostaće sve dok najmanje 70 odsto odrasle populacije ne bude potpuno vakcinisano, što bi na osnovu trenutnog tempa kampanje moglo biti krajem oktobra ili početkom novembra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More