Otkrivena NACISTIČKA PROŠLOST čuvenog AUSTRIJSKOG REŽISERA: Bio je ponosan na to!

Ovako je govorio o Jevrejima!

Foto: youtube/printscreen
221

Do sada nepoznata dokumenta razotkrila su nacističku prošlost i privrženost tom režimu poznatog austrijskog režisera Franca Antela.

Bečki nedeljnik “Profil” objavio je detalje dokumenta pronađenih na “King s Koledžu” u Londonu.

Franc Antel je bio jedan od najpoznatijih austrijskih režisera, koji je snimao filmove sa najznačajnijim glumcima Austrije kao što su Oskar Verner, Hans Mozer, ili Udo Jirgens.

Antel je, kako pokazuju dokumenta do kojih je u svom istraživanju došla istoričarka Hanja Demon, bio član NSDAP grupe Beč od juna 1933.

Naime, on je, u nameri da može da podstakne svoju filmsku karijeru, podneo zahtev za azil u Nemačkoj, tvrdeći da je politički progonjen u Austriji.

U upitniku nemačkih vlasti Antel je naveo da je, kao šef “nacističke filmske ćelije” pokušao da zapošljava partijske drugove.

U jednom filmskom časopisu Antel je komentarisao “anšlus” Austrije kao “najlepši trenutak”, i da je taj događaj slavio dva dana.

Takođe, u dokumentu do kojeg je došla istoričarka Antel je rekao da se “Jevreja na filmu treba pripaziti”.

U posleratnoj Austriji Antel je kabaretisti Gerhardu Broneru rekao da je je “stari nacista” i da je ponosan na to, te je koristio i izraz “prljavi Jevreji”.

Istoričarka Demon kaže da je Antel u svim sistemima pokušavao da za sebe izvuče najbolje i da je u tome uspevao.

Ukazala je da Antel nije jedini takav slučaj, i da treba razotkriti još mnogo tako “neispričanih” priča.

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More