I u Melburnu protesti protiv KOVID MERA, haos na ulicama, na policiju bacano KAMENJE i FLAŠE!

Policija je uhapsila nekoliko stotina ljudi koji su izašli da protestuju protiv KOVID MERA!

Foto: Tanjug (James Ross/AAP Image via AP)
188

Policija Viktorije uhapsila je 265 demonstranata, a tri policajca su hospitalizovana nakon nasilnih demonstracija protiv vladinih strogih mera suzbijanja Kovid-19 u Melburnu.

Oko 1.000 demonstranata se okupilo u severoistočnim predgrađima Ričmonda i Gloga, primorani da promene lokaciju u poslednjem trenutku nakon što je 2.000 policajaca formiralo “čelični prsten” oko Melburna, piše Gardijan.

Komandant policije Viktorije Mark Galiot rekao je novinarima danas da je uhapšeno 235 demonstranata uključujući 193 osobe koje će takođe biti kažnjene zbog kršenja mera javnog zdravlja.

Foto: Tanjug (James Ross/AAP Image via AP)

Komandant je dodao da je preostala grupa uhapšena zbog niza krivičnih dela, uključujući napad na policiju, nereda, posedovanja oružja i droge i da je od 10 povređenih policajaca šest hospitalizovano.

Policija je saopštila da su na njih tokom protesta bacani kamenje, flaše i drugi predmeti i da su neki policajci povređeni dok su demonstranti gazili po njima.

“Ono što smo danas videli je grupa demonstranata koja se okupila ne da bi protestovala protiv slobode već samo da bi se sukobila sa policijom”, rekao je Galiot.

Galiot je naveo da je policijska operacija imala za cilj da demonstrante drži dalje od centra.

Javni prevoz do grada i iz grada je danas bio obustavljen, a policija je postavila barikade na ulicama.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More