Nemački ambasador Tomas Šib sa učesnicima Prajda: Nadam se poboljšanju života LGBT zajednice u Srbiji

Foto: Printscreen Youtube
324

Tomas Šib, nemački ambasador u Srbiji, došao je da podrži Beograd Prajd i prošeta ulicama prestonice zajedno sa LGBT građanima i građankama Srbije.

Kaže da se nada poboljšanju života zajednice u Srbiji.

„Jako sam srećan što sam ovde. Nemačka ambasada već dugo godina podržava Beograd Prajd. Važno je da podržimo borbu za prava LGBT građana i građanki u Srbiji. Već postoji veliki progres koji se dogodio tokom proteklih godina, ali se nadamo da će situacija biti još bolja. U to ime nosim majicu sa natpisom ‘Ljubav je zakon’”, rekao je Šib za Nova.rs.

U parku Manjež u centru Beograda u 16:30 sati počeo je „Beograd Prajd“. Prema rečima našeg reportera koji se nalazi na licu mesta, građani još uvek pristižu u park, nakon čega će krenuti šetnja Beogradom.

Delovi Beograda oko Slavije i lokacija koje se nalaze u blizini događaja već od 14 sati su zatvoreni, a jake policijske snage obezbeđuju događaj. Skup obezbeđuju i brojni pripadnici Žandermerije, budući da je u isto vreme zakazan antiglobalistički skup na Trgu republike.

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More