Francuska i Rusija rešavaju spor oko šampanjca

Foto: Pixabay
180

Francuska i Rusija su se dogovorile da rade na rešavanju spora do koga je došlo zbog novog ruskog zakona kojim se od francuskih proizvođača šampanjca traži da obeleže njihove boce kao penušavo vino, saopštilo je danas francusko ministarstvo pravde.

Od jula svi strani dobavljači u Rusiji moraju da koriste opis “penušavo vino” na etiketi flaše, a samo lokalni proizvođači mogu na etiketi da napišu “šampanjskoje” – što je ruski ekvivalent za šampanjac, preneo je Rojters.

Zakon je naljutio francuske proizvođače šampanjaca koji su obustavili isporuke u Rusiju i naveli francusku vladu da zapreti akcijom u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Ministar poljoprivrede Francuske Žilijen Denormandi poručio je putem Tvitera da se dogovorio sa zamenikom ministra poljoprivrede Rusije Sergejem Levinom da radi na rešenju problema.

Rešenjem se predviđa osnivanje radne grupe koju bi činili zvaničnici i predstavnici vinske industrije iz obe zemlje, dodala je portparolka ministarstva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More