Francuski akrobata na užetu prešao Senu na 70 metara visine (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube
43

Francuski akrobata Nejtan Paulin (27) prešao je reku Senu hodajući po konopcu od Ajfelovog tornja do palate Pale de Šajo na visini od 70 metara.

Pričvršćen kaišem za konopac zbog bezbednosti, Paulin je polako hodao po kanapu, napravio je nekoliko pauza, povremeno je sedeo i ležao na njemu, piše Gardijan.

“Nije bilo lako hodati 600 metara, koncentrišući se, sa svim okolnostima i pritiskom, ali je i dalje bilo prelepo”, rekao je Paulin nakon što je završio akrobaciju.

Rekao je da je bilo teško dobiti neophodne dozvole za ovu akrobaciju, kao i da je stres bio veliki “jer je činjenica da je bilo mnogo ljudi”.

Ovaj nastup organizovan je u čast Dana nasleđa, kada su ljudi pozvani da posete zgrade i spomenike koji su obično zatvoreni za javnost.

Paulin je rekao da je njegova motivacija “uglavnom da učini nešto lepo i da to podeli sa ljudima, a takođe i da donese novi pogled na nasleđe, da bi se nasleđe oživelo”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More