“Kad noćima ne dolazim i kada falim ti, ne plači”: Zbogom, Marina! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
653

Bila je najplodonosniji tekstopisac koji je region ikada imao. Najveće zvezde sa našeg podneblja su se “laktale” ko će pre otpevati njene stihove, a mnogi pevači su je zvali svojom “drugom majkom”. Ipak, godine borbe sa opakom bolešću uzele su danak i Marina Tucaković je odlučila da se odmori – večno, uz svog sina Miloša koga je izgubila 2008. godine.

Pisala je stihove, strofe i refrene za Zdravka Čolića, Cecu, Magazin, Olivera Dragojevića, ali i najveće hitove koje u karijeri imaju i mlađe pevačice kao što su Milica Pavlović i Katarina Grujić. Iako su je mnogi osporavali zbog “besmislenih” tekstova koje je pisala za novije generacije, Marina je, jednostavno, znala da se prilagodi vremenu, potražnji i potrebama savremenog doba i instant muzike. Onima koji su želeli da pesme žive, napisala je dugovečne stihove koje će znati i pevušiti i mnoga naša buduća pokolenja.

Iz njenog pera su izašli najlepši, najemotivniji i najromantičniji stihovi koje je jugoslovenska muzička scena ikada imala, a mi vam donosimo neke od njih.

“Kad god došla, dobrodošla mi”

Takođe, jedna od pesama po kojoj će se njeno ime zanavek pamtiti jeste i pesma “Ti samo budi dovoljno daleko” koju je pre više od 40 godina napisala za čuvenu Generaciju 5. Neki od naemotivnijih stihova u pesmi kažu ovako:

“Ti samo budi dovoljno daleko”

Pesma koja je uvrštena u 60 najboljih pesama koje je ikada objavio PGP-RTS jeste i pesma Olivera Mandića “Osloni se na mene”, a iza koje stoji potpis Marine Tucaković. I danas reči “Osloni se na mene sad ti, veruj mi sve, dajem ti svoju reč – da i u dobru i zlu ja biću tu” bude lepa, poletna, ljubavna osećanja kod pripadnica lepšeg pola, dok muškarcima, pogotovu onima koju umeju i sa gitarom, daju poseban “šmek” u zavođenju.

Grupa Magazin pri svom osnivanju sa čuvenom Ljiljanom Nikolovskom ostavila je regionalnoj muzičkoj sceni u amanet možda i “najljubavnije” pesme čiji je skladitelj reči u stihove bila upravo Marina Tucaković. “Ti si želja mog života” bila je i biće prvi ples mnogih zaljubljenih parova koji će međusobno sebi posvećivati u zagrljaju refren koji glasi:

“Ti si želja mog života

Ti si želja moga sna

U životu, u životu

Samo tebe imam ja”

Pesma koja će uvek da “pogodi u srce” kada dođe kraj jednoj ljubavnoj priči u kojoj je jedna strana mnogo više volela i “vukla” jeste pesma “Magazina” “Tri sam ti zime šaptala ime”. Stihovi koji evociraju tugu i bol za nekim koga smo voleli:

Mnogo je pesama, reči i stihova koje nam je Marina Tucaković ostavila, a koje su za njom ostavile neizbrisiv trag. Ako čovek “nikada ne umire” ukoliko ostavi nešto što se pamti iza sebe, onda će Marina kroz svoje pesme živeti večno.

 

 

 

Izvor Blic žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More