Bojsi dobija ulicu u Beogradu: Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja (FOTO)

Foto: Tviter/printscreen
411

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će jedna ulica u Beogradu poneti ime britanskog glumca Džona Čalisa, popularnog Bojsija iz serije “Mućke”, koji je preminuo juče u 80-oj godini.

Kako prenosi Beoinfo, Vesić je naveo da će se to desiti za treću godišnjicu njegove smrti.

– To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa – rekao je Vesić.

Domaći mediji su pre mesec dana objavili da je Čalis podneo zahtev za dobijanje srpskog državljanstva, a Vesić je rekao da je odluka o tome trebalo da bude doneta tokom naredne nedelje.

– Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja – kazao je zamenik gradonačelnika Beograda.


Ambasada Srbije u Londonu: Srbija će se sećati Bojsija

Ambasada Srbije u Londonu objavila je večeras da je da će Srbija pamtiti engleskog glumca Džona Čalisa, najpoznatijeg po ulozi Bojsija u seriji “Mućke”, koji je preminuo danas u 80. godini.

“Počivaj u miru, najdraži prijatelju. Bojsi, uvek ćeš biti u našim srcima. Srbija će te se sećati”, navela je ambasada na Tviteru i objavila fotografiju engleskog glumca.

Ranije danas porodica Čalisa je saopštila da je on preminuo mirno u snu, posle duge borbe sa rakom.

– Zauvek će biti voljen kao Bojsi i jer je ostavio veliko nasledje u svom poslu koje će nastaviti da nam pričinjava zadovoljstvo i mami osmehe još dugo godina – navela je njegova porodica.

Čalis je glumio u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama.

Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji „Mućke“.

Izvor Naši u svetu, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More