Nemački sud presudio da su plakati “OBESITE ZELENE” opasni

Foto: Youtube Printscreen
147

Nemački sud naložio je danas maloj desničarskoj stranci da ukloni predizborne plakate sa sloganom “Obesite zelene”, smatrajući da su opasni po javnu bezbednost, čime je poništio odluku nižeg suda u gradu Kemnicu.

Ranije ovog meseca, kako navodi AP, vlasti u istočnom gradu Cvikau su saopštile da mala desničarska stranka “Treći put” mora da ukloni plakate. Stranka se potom obratila upravnom sudu u Kemnicu, koji je smatrao da je nejasno da li su ispunjeni uslovi za ograničenje slobode izražavanja i doneo odluku da plakati mogu da ostanu, iako je propisao da se oni moraju biti na udaljenosti od najmanje 100 metara od plakata partije Zelenih.

Sud u Cvikau žalio se na tu odluku, pa je najviši upravni sud savezne države Saksonije utvrdio je da slogan predstavlja podstrekivanje, a da plakati predstavljaju opasnost po javnu bezbednost, prenela je novinska agencija DPA.

Stranka Zelenih jedna je od tri stranke koje se bore za šansu da predlože sledećeg nemačkog kancelara na parlamentarnim izborima u nedelju.

Kandidat za kancelara bloka desnog centra Angele Merkal Armin Lašet je takođe pozdravio odluku protiv plakata “Obesite zelene”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More