SASLUŠAN NAPADAČ U LASTINOM AUTOBUSU, Fahrudina čekaju psiho testovi

Foto: Bild video/ printscreen
329

Državljanin Srbije (30), koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce saslušan je tokom noći, potvrdili su jutros iz policije.

Za sada nije poznato šta je rekao na saslušanju, kao ni u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju.

Nemački mediji prenose da je 30-ogodišnji državljanin Srbije, a reč je, kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika.

Srbin je uhapšen nakon četvoročasovne blokade autoputa između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce. Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci autoputa, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

– Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno – saopštili su kasno sinoć iz policije, a preneo Telegraf.

Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji prenose da su pregovori bili otežani jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Iz policije jutros nisu želeli da potvrde da li se uhapšeni muškarac tereti za otmicu. Naveli su da je izvršen pretres autobusa i da u njemu nije pronađeno oružje.

Detalji hapšenja napadača u Lastinom autobusu: Helikopteri, pa šok bombe, Fahrudin imao naoružanje, izbegnuta tragedija

Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen sinoć oko 21.30, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

 

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More