Nemačke firme traže proizvođače u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, 60 srpskih firmi dobilo poziv za događaj

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Probst
56

Više od 60 srpskih firmi dobilo je poziv za učešće na regionalnom događaju Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana (ZB), saopštila je Nemačko-srpska privredna komora.

Dobavljačka inicijativa, koja se održava sedmu godinu zaredom, ove godine će biti organizovana onlajn od 28. septembra do 19. oktobra.

Učešće u projektu potvrdilo je 36 nemačkih kompanija a iz regiona Zapadnog Balkana 208 firmi.

Biće održano 550 sastanaka, od toga sa srpskim dobavljačima 147, navodi se u saopštenju Nemačko-srpske privredne komore.

Cilj projekta jeste da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama ZB a ove godine, zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, zainteresovani za usluge livenja, kovanja, štancovanja i savijanja delova, kao i sektora brizganja plastike i elektronike.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekomoniju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More