Kupci “okupirali” štand Srbije na sajmu organske hrane u Nirnbergu

FOTO: Biofach
401

NIRNBERG – Nacionalni štand Srbije je zabeležio veoma dobru posećenost prvog dana Međunarodnog sajma organske hrane Biofach 2019 u Nirnbergu, što, kako poručuju iz Privredne komore Srbije, obećava kvalitetan nastup srpskih kompanija i ove godine.

Nastup devet domaćih proizvođača organske hrane, koji nude širok asortiman proiz­voda – od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrz­nutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica do sirća i snekova, prvi put ove godine organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica i GIZ-a.

Na sajmu Biofach 2019 izlažu: Ecoagri Serbia, Bela Crkva, Suncokret, Hajdukovo, Drenovac, Arilje, Zadrugar, Ljubovija, All Natural Foods, Nova Pazova, Den Juro Organic, Beograd, Jovanjica, Beograd, Mondi Lamex, Kraljevo i Menex, Kruševac.

“Posebna dodata vrednost ovog modela nastupa na sajmu je saradnja sa nemačkim Import Promotion Deskom koji realizujemo uz pomoć GIZ-a. Naše kompanije dobijaju priliku da se sastanu sa po nekoliko desetina kupaca i od nemačkih eksperata dobiju savete za unapređenje poslovanja, a naročito sajamskog nastupa”, rekao je Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede PKS.

Podseća da Komora sličan program realizuje i uz pomoć Švajcarskog programa za promociju izvoza SIPPO sa kojim organizuje obuku predstavnika kompanija za sajamski nastup.

FOTO: Biofach 2019

Ovo je najveći sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svakog februara održava u Nirnbergu od 1990. godine. Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

Sajam traje do 16. februara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More