DRAMATIČNI SKOK OBOLELIH! Danas 7.201 novozaražen, preminulo 39 pacijenata

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
316

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 23.408 građana, od kojih su 7.201 novozaražen.

Preminulo je 39 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 195 obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 25.014 građana od kojih je 7.232 novozaražena. Preminulo je 38 pacijenata, a na respiratorima je bilo 188 obolelih.

Novorođenče, zaraženo virusom korona, prevezeno je u utorak sa Instituta za majku i dete u KBC “Dragiša Mišović” na dečije odeljenje.

Beba je prema najnovijim informacijama stabilno, a u KBC “Dragiša Mišović” je prebačena zajedno sa majkom.

Doktor Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja naveo je danas da je trenutno u svim bolnicama stanje pod kontrolom.

– Prati se na dnevnom nivou, očekuje se blago povećanje novoobolelih, ali je bitno da su zdravstvene ustanove potpuno spremne i za proširenje kapaciteta ako bude potrebe i da imaju sve uslove za lečenje kovid pozitivnih pacijenata. Insistirao sam na vakcinaciji zdravstvenih radnika posebno, ali i nemedicinskih koji rade u zdravstvenim ustanovama – kaže Đerlek i dodaje da je cilj Ministarstva zdravlja je da razgovaraju što više na terenu, obilazeći bolnice kako bi se detaljnije uverili koliko su pacijenti zadovoljni kvalitetom pruženih zdravstvenih usluga.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More