Ovo je napadač u Lastinom autobusu, rodom iz Prijepolja, a u Nemačkoj radio na građevini, SVE TROŠIO NA KOCKU, određen mu pritvor

Foto: Facebook/printscreen
383

Državljanin Srbije koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja.

Državljaninu Srbije Fahrudinu K. (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike “Lastinog” autobusa koji je krenuo ka Srbiji, upravo je određen pritvor!

Nemačke vlasti su saopštile da se osumnjičeni kod istražnog sudije branio ćutanjem.

Sudija nije isključio mogućnost da se Fahrudin K. nalazi u teškom psihičkom stanju i da biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu.

Reč je o mladiću rođenom 1991. godine, koji je letos iz Prijepolja otišao u Ofenbah kako bi radio na građevini, gde je i ranijih godina odlazio na rad po nekoliko meseci, nakon čega bi se vraćao u rodno mesto. Pre dolaska u inostranstvo radio je i kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu. Inače, poznanici kažu da je Fahrudin bio strastveni kockar, te da je tokom boravka u Prijepolju najviše vremena provodio u kockarnicama, gde se često i zaduživao, pišu Novosti.

SASLUŠAN NAPADAČ U LASTINOM AUTOBUSU, Fahrudina čekaju psiho testovi

Policija je otkrila detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača Lastinog autobusa kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se ne tereti za otmicu već za pokušaj ubistva.

Navode da su oko 17 sati dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna nakon čega je vozilo stalo u zaustavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

– U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari – saopštili su iz policije.

Policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

– Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor – naveli su iz policije i dodali da kod napadača nije pronađeno oružjje.

Svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Pojedini mediji pišu da je Fahrudin K. u autobusu pričao kako mu je “Alah naredio da ovo uradi jer će u suprotnom on biti napadnut”

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More