Jasna poruka britanskog premijera: Francuska da se sabere!

Foto: Tanjug/Gonzalo Fuentes/Pool Photo via AP
218

Britanski premijer Boris DŽonson poručio je danas Francuskoj da se sabere i da svojim saveznicima SAD i Australiji omogući predah u sporu oko trilateralnog sporazuma o nuklearnim podmornicama.

Novo partnerstvo između Velike Britanije, SAD i Australije objavljeno je prošle nedelje i Australiji će omogućiti pristup tehnologiji podmornica na nuklearni pogon, podseha agencija Rojters.

Francuska je optužila američkog predsednika DŽozefa Bajdena da joj je zabio nož u leđa i da se poneo isto kao njegov prethodnik Donald Tramp nakon što je Pariz isključen iz ugovora o snabdevanju Australije konvencionalnim podmornicama.

Sa druge strane, Pariz je opozvao ambasadore iz Sjedinjenih Država i Australije.

„Samo mislim da je vreme da neki od naših najdražih prijatelja širom sveta ”prenez un grip” o svemu ovome, ”donnez-moi un break”, jer je ovo u osnovi veliki korak napred za globalnu bezbednost“, rekao je DŽonson novinarima u Vašingtonu.

Britanski premijer je bukvalno preveo engleske fraze na francuski jezik „sabrati se“ i „dati predah“, pojašnjava Rojters.

Džonson je u Vašington, na susret sa Bajdenom u Beloj kući, doputovao vozom iz Njujorka, gde je prisustvovao Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More