Napadač u Latinom autobusu se branio ćutanjem: Prvo uhvatio dečaka koji je spavao na sedištu

Foto: Facebook/printscreen
316

Fahrudin K. (30) iz okoline Prijepolja juče se na saslušanju u nemačkom tužilaštvu branio ćutanjem, pošto je uhapšen posle talačke krize koju je, kako se sumnja, preksinoć izazvao u autobusu prevoznika “Lasta”, koji je iz Dortmunda išao za Beograd.

Državljanin Srbije, podsetimo, uhapšen je nakon drame na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga u Nemačkoj. Kako su preneli nemački mediji, sumnja se da je on iz čista mira napao mladića i devojku, koji su bili putnici u autobusu, pretio im da će ih sve pobiti, pominjući Alaha. Potom je, kako navode, puna četiri sata bio u autobusu sa trojicom vozača, dok specijalci nisu upali i stavili mu lisice.

Spavao na sedištu

– U “Lastinom” autobusu koji je išao za Beograd bilo je 11 putnika i trojica vozača, a svi su naši državljani. Osumnjičeni, koji je takođe bio putnik, prvo je napao mladića (20) koji je sedeo ispred njega – prenose lokalni mediji.

– Odjednom je pobesneo. Uhvatio je dečka koji je spavao na svom sedištu za majicu i bacio ga na pod. Bukvalno ga je gazio po glavi i udarao pesnicama. Autobus je bio u pokretu, a svi su se uplašili i poskakali sa sedišta. Devojka (24) koja je sedela pored napadnutog mladića pokušala je da odvoji nasilnika od njega, ali ju je on udario pesnicom u lice.

– Odjednom je pobesneo. Uhvatio je dečka koji je spavao na svom sedištu za majicu i bacio ga na pod. Bukvalno ga je gazio po glavi i udarao pesnicama. Autobus je bio u pokretu, a svi su se uplašili i poskakali sa sedišta. Devojka (24) koja je sedela pored napadnutog mladića pokušala je da odvoji nasilnika od njega, ali ju je on udario pesnicom u lice.

– Putnici su uspeli da izađu i pozovu pomoć, a vozači su ostali u vozilu sa Fahrudinom. Satima su bili unutra, a još nije razjašnjeno da li su bili taoci ili su pokušavali da smire pobesnelog putnika – kaže izvor.

SASLUŠAN NAPADAČ U LASTINOM AUTOBUSU, Fahrudina čekaju psiho testovi

Nije verski fanatik

Povređenima je pružena lekarska pomoć, a trojica vozača juče su krenula put Srbije.

– Čekamo zvaničan izveštaj od nemačke policije. Sve je u najboljem redu. Mi ne znamo šta se tačno dogodilo, moramo da obavimo razgovor s vozačima – rekao je za Kurir Vladan Savić, direktor preduzeća “Lasta”, dok nemački mediji navode da se Fahrudin K. za sada sumnjiči za pokušaj ubistva, kao i da će najverovatnije biti upućen na psihijatriju. Poznanici uhapšenog kažu da on sa porodicom živi u Nemačkoj i da, koliko znaju, nije verski fanatik, niti vehabija.

– Za svojih 30 godina nije kročio u džamiju, niti je religiozan i svi su potpuno zbunjeni zbog toga što je pominjao Alaha – kaže izvor i dodaje da veruju da je Fahrudina neko isprovocirao tokom vožnje ili da se psihički loše osetio.

Hapšen zbog krađa i voli da se kocka

Prijatelji Fahrudina K. kažu da je imao problema s kockom i da je ranije privođen zbog krađe.

– Bio je strastveni kockar i trošio je novac po kladionicama. Tokom boravka u Prijepolju često je bio po kockarnicama, gde je ostajao i dužan – kažu njegovi prijatelji:

– Letos je otišao u Ofenbah kako bi radio na građevini, a ranijih godina je odlazio u Nemačku na rad na po nekoliko meseci, pa se vraćao u Prijepolje. Pre odlaska u inostranstvo radio je kao konobar.

Identičan napad na istoj liniji

Ovo je drugi napad pomahnitalog putnika u “Lastinom” autobusu u poslednjih šest meseci. Podsetimo, u martu je, takođe u Nemačkoj, napadnut vozač, kada je na njega nasrnuo putnik i povredio ga nožem.

– Taj incident se desio u autobusu koji saobraća na istoj liniji. Tada je muškarac poreklom iz Hrvatske, nastanjen u Odžacima, posekao po ruci i stomaku jednog od dvojice vozača, koji je spavao. Napadač je rekao da je navodno dobio poruku na telefon u kojoj je pisalo “on ili autobus” – podseća izvor.

 

Izvor 24sedam.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More