Muškarac napao medicinsku sestru jer je njegovoj ženi dala vakcinu bez njegovog pristanka

Foto: Tanjug/ AP Photo/Manish Swarup
192

Policija u kanadskoj provinciji Kvebek traga za muškarcem za kojeg se sumnja da je udario medicinsku sestru u lice jer je njegovoj ženi dala vakcinu protiv korona virusa bez njegovog pristanka, rekao je danas portparol policije.

Kako navodi agencija Rojters, muškarac se u ponedeljak ujutru suočio sa medicinskom sestrom u kancelariji apoteke u gradu Šerbruk, koji se nalazi oko 155 kilometara jugoistočno od Montreala, gde je ona bila zadužena da daje vakcine, rekao je portparol policije Martin Karier.

“Naš osumnjičeni je ušao u kancelariju i počeo da viče na medicinsku sestru”, rekao je on.

Portparol policije je dodao da se činilo da je čovek bio šokiran što je njegova supruga vakcinisana u apoteci “bez njegovog ovlašćenja”, a onda je udario medicinsku sestru u lice.

Medicinske sestre širom sveta su se suočile sa slučajevima zlostavljanja ujedno i sa izgaranjem na poslu zbog duge borbe protiv korona virusa, kažu zdravstveni zvaničnici.

Protesti protiv vakcinacije širom Kanade pojačali su se uoči ovonedeljnih saveznih izbora, podseća Rojters.

Premijer oblasti Kvebek Fransoa Lego izjavio je da će njegova vlada pokušati da donese poseban zakon već u četvrtak kako bi se sprečilo da demonstranti protiv vakcinacije protestuju blizu škola i bolnica, te da će tražiti da se oni novčano kazne.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More