PAD KORONA BROJKI: Danas 6.480 novozaražena, 41 pacijent preminuo

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC
370

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 21.454 građana, od kojih su 6.480 novozaražena.

Preminulo je 41 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 191 obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 23.408 građana, od kojih je 7.201 novozaražen. Preminulo je 39 pacijenata, a na respiratorima 195 obolelih.

Epidemiolog dr Radmilo Petrović kaže za Kurir da antivakseri i skeptici jedva čekaju bilo koju situaciju kako bi neopravdano bacili ljagu na vakcinu protiv korona virusa.

– U situaciji kada imamo veliki broj zaraženih može se desiti da je, jedan broj onih koji su još nevakcinisani, a koji se konačno odluče za imunizaciju, zaražen koronom, a da to i ne zna, jer se nalazi u procesu inkubacije. I ako se desi da dobiju neku od retkih neželjenih pojava bolesti oni će to prepisati vakcini i reći “evo, vakcina ne valja”. Ti neki neće se ni informisati dovoljno, ni raspitati. Baciće ljagu na vakcinu, ne shvatajući zapravo da su već bili u periodu inkubacije bolesti – objašnjava Petrović, koji ukazuje da netačne i naučno neutemeljene informacije daju vetar u leđa antivakserima.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More