Ovo su kandidati za Upravne odbore RTS i RTV

FOTO:RTS
598

BEOGRAD – Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) utvrdio je liste kandidata upravnih odbora (UO) Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, piše na sajtu REM, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS).

Konkurs za predlaganje članova UO RTS i RTV je objavljen zbog ostavke jednog člana UO RTS i isteka mandata dva člana UO RTV.

Nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, Nebojša Krstić je aprila ove godine podneo ostavku u UO RTS-a, zbog toga što je, kako je objavio na Tviteru, bio „nezadovoljan izveštavanjem RTS o paravojnom kampu, kao i činjenicom da kao član UO RTS nema prava da se meša u uredjivačku politiku“.

Na listi za člana UO RTS-a je pet kandidata: diplomirani komunikolog Mario Spasić, doktor političkih nauka i naučni saradnik Irina Milutinović, „inokorespondent“ Siniša Milošević, novinar Nenad Janković i kompozitor, penzioner Milovan Filipović, a njihove celokupne biografije objavljene su na sajtu REM-a.

Mario Spasić je generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ i glavni koordinator Radnog tela za borbu protiv korupcije u sistemu zdravstva, osnovanog pri Ministarstvu zdravlja. Nevladina organizacija koju vodi, podnela je krivičnu prijavu zbog navodne zloupotrebe novca Fondacije „Podrži život“ glumca Sergeja Trifunovića.

Irina Milutinović je od 2016. godine naučna saradnica u Institutu za evropske studije u Beogradu.

Siniša Milošević na TV Sinemania i TV Film klub radi od 2013. godine, a od 1992. do 1993. godine je bio „di džej-prezenter“ na Radio Top FM, novinar i spiker na radiju „Indeks“, „Pingvin“ i TDI.

Udruženje „RAB Srbija“ je za člana UO RTS predložilo generalnog sekretara REM-a Nenada Jankovića, koji je od 2008. do 2016. godine bio zamenik direktora RRA i generalnog sekretara REM-a.

Milovan Filipović u predlogu da postane član UO RTS-a navodi da je „najbolja preporuka sve ono što je uradio kao umetnik stvaralac u životu i tokom 43 godine rada u RTS“.

„Radio sam kao muzički urednik, novinar-kritičar gotovo na svim programima“, navodi Filipović i dodaje da je “ bio glavni muzički urednik radija Beograd 202″.

Za dva člana UO RTV Savet REM je utvrdio pet kandidata: master ekonomistu Dalibora Bubnjevića, diplomiranog pravnika Djuru Vlaškalića, menadžera u medijima Budimira Markovića, kompozitora i dirigenta Jovana Adamova i diplomiranog ekonomistu Branislava Popovića.

Bubnjević je od 2007. godine generalni direktor i glavni i odgovorni urednika lista „Zrenjanin“, a od 2015. godine je predavač „Menadžmenta i informatike“ u Visokoj školi strukovnih studija „Sportska akademija“ u Beogradu. Od 2016. do 2018. godine bio je saradnik u nastavi u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu.

Djura Vlaškalić je menadžer i stručni konsultant koji od 2017. do 2018. godine radi kao specijalista ljudskih resursa i konsultant za BSCI i HealtCare Europe u Rumi.

Kao savetnik u Skupštini AP Vojvodine radio je od 2008. do 2017. godine, pre čega je bio šef Kancelarije za promociju Vojvodine i koordinator Centra za promociju i strateški razvoj Vojvodine.

Budimir Marković je predsednik Udruženja profesionalnih i medijskih radnika Vojvodine, a u predlogu za člana UO RTV navodi se da je on „u novinarskoj profesiji 37 godina“ i da je „prešao put od novinara početnika do direktora informativnog programa RTV“.

Jovan Adamov je kompozitor i dirigent koji je „ceo radni vek proveo u (RTV) i više decenija bio na odgovornim funkcijama“.

Branislav Popović bio je član UO RTV.

Mandat članova Upravnog odbora RTS i RTV je pet godina.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More