Orban: Uvođenje lokdauna ne bi bio fer prema vakcinisanima

FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs
201

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je danas da bi novi lokdauni zbog kovida bili nepravedni prema šest miliona ljudi koji su revakcinisani, ali ukoliko bi ikakve restrikcije bile uvedene, onda bi imunizacioni sertifikat imao važnu ulogu.

Orban je rekao da postoji određen otpor da vakcinacija bude obavezna i da je najbolje što je moglo da se uradi to da se načini vakcinacija za zdravstvene radnike obaveznom, dok se privatnici ohrabruju da od svojih zaposlenih traže da se imunizuju, prenela je agencija MTI.

Kako je naglasio za nacionalni radio, Mađari ne bi voleli da im se vlada meša u lična pitanja, i “vlada je to primila k znanju”.

Povodom 4.Demografskog samita koji je održan juče u Budimepšti, Orban je rekao da su pitanja industrije, zelenila, digitalizacije važna, ali da budućnost leži u deci.

“Ako želimo da vidimo našu zemlju kao deo Evrope, moramo imati porodice i dete. Zapad trenutno nije samoodrživ”, rekao je Orban.

Kada je reč o pitanjima LGBTQ zajednice, Orban kaže da ih razume.

“I njima je potrebno mesto pod suncem. Međutim, ne može se zakon uvoditi na osnovu izuzetaka. Ne prihvatamo da oni žele da podižu našu decu. Mi ćemo ih podizati”, rekao je mađarski premijer.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More