Ursula fon der Lajen dolazi u zvaničnu posetu Srbiji

Foto: Tanjug/Francois Walschaerts, Pool Photo via AP
197

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dolazi 29. septembra u zvaničnu posetu Beogradu, najavljeno je u Briselu.

”Pre kraja meseca putujem u region da pošaljem jak signal naše posvecenosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji veruju u budućost u Evropi”, poručila je fon der Lajen sredinom septembra najavljujući ovu posetu.

U Evropskoj komisiji navode da Ursula fon der Lajen svoj “program na Zapadnom Balkanu” počinje 28. septembra dolaskom u Tiranu i posetom Skoplju.

Sledećeg dana, u sredu fon der Lajen putuje u Prištinu, zatím i Podgoricu odakle povodne stiže u Beograd.

Posetu regionu predsednica EK završava u četvrtak u Sarajevu.

U Briselu navode da će tačna agenda i raspored sastanka koje će Lajen imati sa zvaničnicima u Beogradu i regionu biti objavljne početkom sledeće nedelje.

U EK dodaju da do ove posete dolazi neposrednoo pred samit EU Zapadni Balkna koji će 6. oktobra biti održan u Sloveniji i gde bi trebalo da se ne samo potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegove dalje integracije već i da se obezbedi dodatni podsticaj primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Ursula fon der Lajen je tokom govora o Stanju EU poručila da je ”ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana ulaganje u budućost EU”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More