Delegacija ambasade Francuske u Novom Sadu

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC
289

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa delegacijom ambasade Francuske u kojoj su bili otpravnik poslova Fatih Akčal, direktor Francuskog instituta u Srbiji Stanislas Pjere i rukovodilac Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković.

Tom prilikom gradonačelnik im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što će biti rešeno pitanje adekvatnog prostora za Francuski institut u Novom Sadu.

Naime, nakon dogovora sa predstavnicima Grada Novog Sada, odlučeno je da se Francuski institut preseli iz prostora u Pašićevoj ulici, koji je restitucijom vraćen Srpskoj pravoslavnoj crkvi, na Bulevar despota Stefana 5, u Kreativni distrikt.

Reč je o prostorijama korisne površine od ukupno 398,7m2, a dogovoreno je da zakupac bude Vlada Republike Francuske, za potrebe Francuskog instituta u Srbiji, koji zastupa Fatih Akčal, otpravnik poslova Ambasade Republike Francuske u Srbiji.

Kako je rečeno tokom sastanka Francuski institut će poslovni prostor koristiti za školu francuskog jezika, kao izložbeni prostor, ali i kao čitaonicu i biblioteku.

Fatih Akčal je zahvalio Gradu Novom Sadu na podršci, istakavši da Francuski institut ima važnu ulogu u približavanju francuskog i srpskog naroda.

Zvaničnici su izrazili zadovoljstvo zbog odlične saradnje Novog Sada sa tri grada departmana Val d”Oaz koja je rezultirala potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa gradom Tavernji.

Gradonačelnik Vučević naglasio je da takve sporazume Grad namerava da potpiše i sa gradovima Angijen-le-Ben i Sen-Le-la-Fore, u istom departmanu, kada se za to steknu neophodni uslovi, pre svega vezano za situaciju sa pandemijom, stoji u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More