BIO JE GLUMAC I MUZIČAR, A SADA JE MONAH: Evo zašto je popularni Srbin odlučio da život posveti Hristu!

Foto: Printscreen Youtube
66

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović odlučio je da se zamonaši i uzeo je ime Ilarion. Rođen je 1974. godine u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima “Biće bolje” i “Paket aranžman”, seriji “Otvorena vrata”, dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru “Zoran Radmilović” koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti i važio je za jednog od glavnih glumaca svoje generacije. Publika ga takođe zna i kao okorelog rokera, člana benda „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Monah je već trideset godina.

Zamonašio se 1996. godine, a u jednom intervjuu koji je dao nakon toga, rekao je da je sticajem okolnosti počeo da odlazi u crkvu, i upravo to mu je pomoglo da se „spusti na zemlju.“

„Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se… „, rekao je on svojevremeno za domaće medije.

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More