Obeleženo 103 godine proboja Solunskog fronta na srpskom groblju “Zejtilnik” u Solunu

Foto: youtube/printscreen
466

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević predvodila je danas u kompleksu srpskog Vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, državnu komemorativnu svečanost polaganja venaca i odavanja pošte srpskim vojnicima povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta.

Kisić Tepavčević je na Vojnom groblju Zejtinlik razgovarala sa višedecenijskim čuvarom tog groblja Ðorđem Mihailovićem, kome je uručila zlatnik sa likom Svetog Ðorđa i natpisom “Zahvalna Srbija”, saopštilo je Ministarstvo rada.

Ona je tom prilikom istakla nemerljiv doprinos Ðorđa Mihailovića očuvanju sećanja na proboj Solunskog fronta i na stradale srpske vojnike, koji počivaju na Vojnom groblju Zejtinlik.

“Vaša zemlja vam je beskrajno zahvalna na svemu što činite. Hvala vam što mlade generacije učite i podsećate na veliku žrtvu koju je srpska vojska podnela upravo da bismo mi danas živeli u miru i slobodi”, rekla je Kisić Tepavčević.

U Spomen knjigu, ministarka Kisić Tepavčević je upisala: “Srpski junaci, vaša hrabrost i vaš podvig će Srbija večno da pamti”.

Komemorativnoj svečanosti na Vojnom groblju Zejtinlik prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Poštu srpskim vojnicima odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Generalnog konzulata Republike Srbije u Solunu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More