Da bajke nisu samo za knjige potvrđuje na najlepši mogući način jedan zamak u Nemačkoj svojom bajkovitom pojavom (FOTO+VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
41

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Nemačkoj potvrđuje na najlepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom.

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Nemačkoj, i prvobitno je podignut u 12. veku, da bi kasnije bio dograđen u 19. veku.

Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjovekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i  princezama.

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine zbog velikog broja ratova.
Dvorac je u vlasništvu porodice Fon Urah još od 19. veka, otvoren je za posetice, i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika.

Iako je u Drugom svetskom ratu bio znatno oštećen, rekonstruisan je i danas predstavlja izuzetno popularnu turističku destinaciju.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More