Najmoćnija žena Evrope od sutra nije kancelarka Nemačke: Pogledajte najzabavnije trenutke u karijeri ANGELE MERKEL (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
893

Angela Merkel (67) je kancelarka Nemačke od 2005. godine, koja je još pre tri godine najavila da neće tražiti peti mandat i više puta je ponovila da neće promeniti mišljenje.

U nedelju 26. septembra održaće se parlamentarini izbori u Nemačkoj, kada će najmoćnija žena na svetu prestati da bude premijerka.

Na Forbsovoj listi najmoćnijih žena Angela Merkel je 10 godina zaredom bila na prvom mestu. Nemci je od milja zovu Mama, a političari širom sveta smatraju je kraljicom Evrope.

BOLNI IZRAZ LICA ANGELE MERKEL OBIŠAO SVET! Papagaj “izujedao” nemačku kancelarku (FOTO)

Iako decenijama ima uspešnu političku karijeru, Angela Merkel je diplomirala fiziku, a doktorirala kvantnu hemiju.
I dok se polako sprema da ode u penziju, u nastavku ćemo se podsetiti najzanimljivijih momenata iz njene karijere.

Kancelarka je 2005. godine posetila jednu podmornicu, a sudeći po izrazu lica želela je da što pre izađe.

Kancelarka sa kriglom piva na jednom sajmu u Minhenu oduševila je pivopije širom sveta.

Radovala se kada je 2012. godine na Evropskom fudbalskom prvenstvu nemački reprezentativac Filip Lam postigao gol protiv Grčke.

Posetila je Park ptica u Marlovu i hranila je lorije.

Arhivska slika iz 1995. prikazuje tadašnju nemačku ministarku za životnu sredinu Angelu Merkel tokom njene prve posete nuklearnom skladištu u Gorlebenu.

Mediji su prenosili da je Angela dobra kuvarica i da obožava da pravi kolače. Ipak, na ovoj slici vidi se kako uživa u falafelu, a slikana je 2017. godine u Berlini.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More