Za ubistvo dece AUSTRIJANAC optužio BIVŠU SUPRUGU, mališane je prvo drogirao tabletama, a onda ih ugušio!

Užasni i stravični detalji zločina u Zagrebu!

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/bs
685

Kada je zagrebačka policija u dva časa u noći s petka na subotu dobila prijavu da austrijski državljanin Harald Kopic (56) na “Fejsbuku” piše oproštajne poruke, malo ko je mislio da će u luksuznoj zgradi gde je ovaj finansijski stručnjak živeo naići na stravičan prizor.

U spavaćoj sobi bilo je mrtvo telo četvorogodišnjaka, a u dnevnoj sobi mrtva tela blizanaca, devojčice i dečaka, koje je prethodno otac uspavao tabletama i zatim zadavio. Kopic je pokazivao znakove života, jer samoubistvo tabletama očito nije uspelo i odmah je prevezen u bolnicu, a Mlinovi, elitno naselje na severu grada, bilo je blokirano, pišu “Novosti”.

U iznajmljenom penthausu u petak uveče odvijala se stravična drama sa nesagledivim posledicama, a ovakav zločin u Zagrebu još nije zabeležen. Harald Kopic je čuvao decu preko vikenda, a njegova bivša supruga u to vreme nije bila u Zagrebu, pišu Novosti.

U subotu ujutro u Dubrovniku je, nakon što je primila vest o ubistvu svoje troje dece, hospitalizovana u teškom psihičkom stanju. Nakon lekarske intervencije, majka je otišla u Neum.

Komšije su otkrile da dolazak dece nije ukazivao na bilo kakav problem, jer su često bila kod oca preko vikenda. A onda se na “Fejsbuku” moglo pročitati pismo ubice, napisano na engleskom: “Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i po nije uspevalo i čak niti moja braća iz masonske lože nisu htela pomoći, a na kraju nisu mi hteli odgovarati ni na telefonske pozive”.

Austrijski biznismen napisao je da su mu pomagali samo najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut i završio je svoje obraćanje na društvenim mrežama “ali sad, sad je kraj. Zato zbogom”. Neko od njegovih poznanika video je poruku na “Fejsbuku” i alarmirao policiju, i tako je počela noć užasa. Iskusni policajci koji su se našli u Mlinovima tvrde da tako nešto nikada nisu videli, jer su uz decu bili jastuci kojima ih je otac ugušio. Kada je policija ušla u stan, otac se probudio i bio svestan svega što se događa, a uz decu su bile poređane omiljene igračke.

Komšije Austrijanca dobro poznaju, često je odlazio u lokalni kafić, a u poslednje je vreme bio u vezi sa manekenkom. Svi njegovi poslovi su propali, a mnoge firme koje je imao su ili zatvorene ili su bile u minusu. Zastupao je i neke lizing firme i bio pod sumnjom da je organizovao mladiće koji su uterivali dugove, ali je Austrijanac sve to demantovao. Uvek je bio elegantno odeven, sa skupocenim satovima na ruci, a u prošlosti je radio i za velike kompanije poput “Boša” i “Alkatel”.

Rođen je u Beču i često je bio na relaciji Zagreba i austrijskog glavnog grada, a pre petnaestak godina se zastalno preselio u Hrvatsku. Radio je kao finansijski savetnik, posredovao kod kupovina kompanija, a onda su počeli problemi.

Prvo sa rastavom, a onda i poslovni. Na društvenim mrežama redovno je objavljivao slike nasmejane dece koja su provodila vikende sa njim, išla na izlete i putovanja. Ništa nije ukazivalo na katastrofu, a policija nikada nije intervenisala zbog prijava o porodičnom nasilju. Iznajmio je skup stan i na mrežama se hvalio da je član masonske lože.

Nakon stravičnog zločin koji se odvijao u Mlinovima, komšije kažu da je reč o ukletoj kući, jer je policija dolazila bezbroj puta na razne intervencije. Svetlo je u penthausu gorelo je te kobne večeri i duboko u noći, kada se očito odvijao zločin koji je zgrozio i Hrvatsku i region.

Kako nesužbeno saznaje “Večernji.hr”, otac svoje troje dece prvo otrovao tabletama, a potom ih je ugušio jastukom nakon što su počela da se bude.

Izvor Novosti Večernji.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More