Ukinuli restriktivne mere pa slavili, noćnu klubovi krcati, bilo i tuča (FOTO)

Foto: Tanjug/ Annika Byrde / NTB via AP
393

Nasilni sukobi i masovne tuče izbili su u najvećim gradovima Norveške nakon što su ulice, barovi, restorani i noćni klubovi bili dupke puni ljudima koji su slavili kraj ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja kovid-19.

Većina ograničenja koja su bila na snazi zbog korona virusa ukinuta su juče nakon neočekivane izjave norveške premijerke Erne Solberg u petak popodne, preneo je “Gardijan”.

Slavlje koje je bilo obeleženo sukobima u glavnom gradu Oslu i drugim većim gradovima trajalo je do ranih jutarnjih časova.


Policija je prijavila sukobe na nekoliko mesta, uključujući u Bergen na jugu zemlje, Trondhajmu, dok je najgora situacija bila u Oslu.

Ispred noćnih klubova, barova i restorana u Oslu kasno sinoć bili su redovi ljudi, a policija je tokom noći prijavila najmanje 50 tuča.

Za ulazak u barove, restorane i noćne klubove u Norveškoj nisu potrebni sertifikati o statusu vakcinacije niti negativni rezultati PCR testa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More