Njujork: Nacionalna garda i radnici iz drugih američkih država umesto nevakcinisanih medicinara

Foto: Tanjug/ AP Photo/Seth Wenig
455

Guvernerka države Njujork Keti Houkel razmatra da uposli pripadnike Nacionalne garde i zdravstvene radnike drugih američkih država da popune radna mesta bolničkog osoblja koje od ponedeljka neće moći da radi jer nije vakcinisano.

Hokelova razmatra plan da proglasi vanredno stanje kako bi povećala broj zdravstvenih radnika dovođenjem licenciranih profesionalaca iz ostalih država, kao i penzionisanih bolničara, preneo je Rojters.

Ona je rekla da će država Njujork takođe iskoristiti pripadnike Nacionalne garde koji su prošli medicinsku obuku da popune nedostatak osoblja u bolnicama i ostalim medicinskim ustanovama.

Škole u Njujorku danas kreću sa radom: “Neverovatno je da neka deca nisu videla učionicu godinu i po dana”

Oko 16 odsto od 450.000 zdravstvenih radnika, to jest oko 70.000, nije potpuno vakcinisano, saopšteno je iz kancelarije guvernerke.

“I dalje se borimo protiv kovida kako bismo zaštitili naše voljene. Pozdravljam sve medicinare koji su se vakcinisali i apelujem na preostale zdravstvene radnike koji se nisu vakcinisali da to urade sad, kako bi mogli da nastave da pružaju medicinsku pomoć”, rekla je Hokel.

Zdravstveni radnici koji su otpušteni jer nisu hteli da se vakcinišu neće moći da dobiju pomoć za nezaposlene, osim ako ne pokažu validan, o lekara odobren, zahtev da budu izuzeti, dodali su iz kancelarije Hočul.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More