Sidnej postepeno ukida mere ograničenja protiv korone

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker
668

Australijske vlasti objavile su danas planove za postepeno ukidanje mera protiv korona virusa u Sidneju.

Građanima vakcinisanim protiv Kovida-19 biće dato nekoliko nedelja više slobode nego nevakcinisanim građanima, piše Rojters.

Očekuje se da će stopa vakcinisanosti do 1. decembra u Novom Južnom Velsu, gde se Sidnej nalazi, biti od 70 do 90 odsto, pa će se neka ograničenja postepeno ukidati od 11. oktobra.

Međutim ljudima koji nisu potpuno vakcinisani neće biti dozvoljeno da učestvuju u sportu, okupljanjima i kupovini.

“Veoma je važno napomenuti da ćete za razliku od većine slučajeva u svetu, ako niste vakcinisani, morati da sačekat najmanje četiri ili pet nedelja kako biste mogli da učestvujete u stvarima u kojima mi ostali možemo da učestvujemo”, rekla je premijerka države Novi Južni Vels, Gledis Beredžiklijan.

“Poruka je da a ko želite da ručate sa prijateljima i da dočekate ljude u svom domu, morate da se vakcinišete”, rekla je ona.

Sidnej, Melburn i Kanera su već nekoliko nedelja u blokadi, pod strogim merama protiv pandemije korona virusa.

Sidnej je od sredine juna zabeležio oko 100.000 slučajeva korona virusa što je oko 65 odsto slučajeva u celoj zemlji.

U Novom Južnom Velsu je oko 60 odsto ljudi starijih od 16 godina potpuno vakcinisano a od 11. oktobra će restorani, pabovi, teretane i drugi objekti u zatvorenom prostoru ponovo početi sa radom, sa ograničenim kapacitetima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More