“Za svakoga je imao toplu reč i prepoznatljiv osmeh”, “Bio je plemenit, drag i mio”, “Odlaze heroji detinjstva”: Komemoracija glumcu Nenadu Nenadoviću

FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr
326

U prisustvu porodice, prijatelja i kolega, u Teatru Vuk održana je komemoracija povodom smrti Nenada Nenadovića, a od poznatog glumca oprostili su se glumci Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Ivan Jevtović, Milena Vasić, reditelj Jug Radivojević, scenarista Vuk Ršumović, i drugi.

Sala Teatra Vuk ispunjena je poštovaocima glumačkog opusa Nenada Nenadovića.

Na velikom platnu se prikazuju snimci iz filmova i TV ser”“Priča iz radionice”.

“Uvek nas je činio dostojnim svoje vedrine i osmeha… Jedne godine je ostvario rekordnih 77 izvođenja u ”Bošku Buhi”… Bio je dobri duh našeg pozorišta”, rekao je direktor pozorišta “Boško Buha” Igor Bojović i dodao da ništa neće biti isto posle smrti Nenadovića.

Glumica Borka Tomović upoznala je okupljene sa biografijom i stvaralačkim opusom Nenadovića i navela da “kada jednom poverujemo da ga nema, sećaćemo ga se sa radošću”.

“Neša je bio šarmantan i neodoljiv… Bio je pravi glumac za dečije pozorište. Razumeo je i voleo decu”, rekao je reditelj Milan Karadžić.

“Danas ispraćamo našeg Nešu… Bio je apsolutni favorit na našem prijemnom ispitu za studije glume, iako je bio tih i nenametljiv… Bio je nesumnjivo talentovan, najbolji student naše klase… Za svakoga je imao toplu reč i prepoznatljiv osmeh”, naveo je glumac Predrag Bjelac i apelovao na što brže obnavljanje dečjeg pozorišta “Boško Buha“.

“Nebo je otelo Nenada, što je dokaz da je tamo bolje… Odlaze heroji detinjstva. On je bio vedar i mio… Iznad svega bio mi je pozorišni brat koji mi je davao bezrezervnu ljubav”, rekla je glumica Vjera Mujović.

Glumac Andrija Milošević rekao je da je “porodica život i potpis Nenada Nenadovića“ i da “moramo paziti jedni druge”.

“Neša je poštovao ljude, razumeo različitosti. Bio je plemenit, drag i mio… Dolazio je na svaku probu i nikada nije bio prepreden… Bio je, veruju, i čovek i veliki učitelj. Ostaće zapamćen zauvek i biće zauvek voljen”, izjavio je reditelj Jug Radivojević i dodao da je “Neši mesto u raju”.

Glumac Dragan Vujić Vujke naveo je da je Nenadovićev osmeh “nadvladao i čuveni osmeh Ljubiše Smokija Samardžića” i potom se prisetio anegdota iz zajedničkih predstava sa Nenadovićem.

“Neša je živeo, a da nikome nije naškodio… Ono što je bilo lepo, neka ostane san”, dodao je Vujić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More