Fajzer se priključio trci – ispituju antivirusni oralni lek za kovid 19

Foto: Pixabay
328

Kompanija Fajzer saopštila je u ponedeljak da je započela studiju testiranja svog oralnog antivirusnog leka za prevenciju infekcije kovidom 19 među onima koji su bili izloženi virusu.

Kompanija i njeni rivali, uključujući američku kompaniju “Merck & Co Inc” i švajcarsku farmaceutsku kompaniju “Roche Holding AG”, utrkivali su se u razvoju prvih antivirusnih pilula za kovid 19.

Savetodavno telo CDC preporučilo treću dozu Fajzer vakcine starijima od 65 godina

 

Fajzer je rekao da će ispitati lek, PF-07321332, kod do 2.660 zdravih odraslih učesnika starosti 18 i više godina koji žive u istom domaćinstvu kao i kod pojedinaca sa potvrđenom simptomatskom infekcijom kovidom 19.

U ispitivanju bi se testirao PF-07321332 sa niskom dozom ritonavira, starijeg leka koji se široko koristi u kombinovanim tretmanima za HIV infekciju.

“Merck” i partner “Ridgeback Biotherapeutics” rekli su ranije ovog meseca da su počeli da uključuju pacijente u kasnu fazu ispitivanja njihovog eksperimentalnog leka molnupiravira za prevenciju infekcije izazvane kovidom 19.

Fajzer je takođe rekao ranije ovog meseca da je započeo ispitivanje PF-07321332 u srednjoj ili kasnoj fazi za lečenje COVID-19 kod ne-hospitalizovanih, simptomatskih odraslih pacijenata.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More