Sestra Silvane Armenulić živi u DANSKOJ, iznela detalje o smrti legendarne SRPSKE PEVAČICE: Izljubila me kao nikad pre toga! (FOTO, VIDEO9

Foto: youtube/printscreen
957

Dina Barjaktarević Nikolić progovorila je svojevremeno o užasnoj noći kada je izgubila svoje sestre, Silvanu i Mirjanu

Dina Bajraktarević Nikolić u istoj noći ostala je bez obe sestre, Silvane i Mirjane, prenosi “Glossy”.

Mirjana je bila u šestom mesecu trudnoće, a Silvana jedna od najvećih zvezda jugoslovenske muzičke scene.

Silvanin lik u filmu “Toma” odigrala je Tamara Dragičević, zbog čega se ponovo piše i priča o čuvenoj pevačici i vlasnici hitova “Šta će mi život” i “Rane moje”.

Dina i danas, posle nekoliko decenija, drhtavim glasom priča o noći kad su njene sestre izgubile život.

— Bile smo mnogo povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno poslednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom. Počela je da se zabavlja sa sportskim komentarom Markom Markovićem. Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo je da se desi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to sprečila. Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom — pričala je Dina Bajraktarević Nikolić, koja već godinama živi u Danskoj, pisao je Blic.

— Taj osećaj nikada u životu ne mogu da zaboravim. Pre nego što sam čula da su one poginule, nazvao me Boki Milošević da me pita šta radim. Rekla sam u mu da čekam da se Mira vrati pošto sam sa njom živela u stanu na Karaburmi. “Čekam da je Silvana doveze”. Pošto je ukapirao da ne znam, rekao je: “Okej, aj’ ćao”. Posle njega me je zvao Hoki i isto mu ponovim… Međutim, posle 15-20 minuta zove me brat iz Doboja i s druge strane slušalice čujem vrisak. Pitam: „Šta se desilo, šta vam je?“ Brat mi kaže: “Ti nisi čula!? “Šta?”, upitah ja, a on mi kaže da su Silvana i Mira poginule. Samo sam vrisnula. Celu zgradu sam probudila jer je to bilo negde posle ponoći.

— Svi su dotrčali da me vide i pitaju zašto sam vrisnula. Kada su čuli, to je bio šok. Inače, ja sam trebala da idem sa njima u Požarevac, ali sam ostala da gledam film “Let iznad kukavičjeg gnezda”. Rekla sam im: “Ne mogu sada, ići ću drugi put”. Non-stop sam išla sa njima. Eto, izbegla sam smrt. Inače, pre nego što će krenuti njih dve, Mira se vratila sa drugog na naš treći sprat gde smo živele da me poljubi. Posle mi je to prošlo kroz glavu, kao da je osetila nešto. Izljubi me je kao nikad pre toga. Sećam se da me je u jednom trenutku te noći stomak toliko zaboleo da je komšinica koja je tada bila u stanu pored mene, htela da zove Hitnu. Grčevi su bili jaki. Kasnije sam saznala da su u to vreme one imale udes. Kao da sam predosetila.

— Mama je umrla i nikada njihovu smrt nije prebolela. Mama se radovala kada čuje njih dve na TV-u. Puštala je njihove pesme. Često i mi sada kući pustimo video-zapise, moji sinovi posebno. Oni vole i svaku njenu pesmu znaju, a mene najviše gane “Zaplakaće stara majka”. Silvana je tražila delić sebe u svakoj pesmi. Nije mogla da otpeva dušom ono što ne oseća. U svemu je išla srcem — govorila je ona.

— Ličimo ona i ja. Kada sam pevala, pa se pojavim na pozornici, svi mi aplaudiraju po 15 minuta. Pronalazili su nju u meni. Nema grada u Jugoslaviji koji je nije žalio, koji nije tugovao za Silvanom — ispričala je svojevremeno Dina.

Izvor Glossy
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More