Savezni podaci pokazuju: U SAD broj hospitalizovanih pao, prethodnih nedelja 16 država zabeležilo veći broj bolničkih prijema

Foto: Pixabay/ckstockphoto
273

Na početku meseca bilo je više od 104.000 pacijenata hospitalizovanih u SAD od kovida, a danas je u bolnicama širom Amerike 81.000 ljudi, što je pad za 23.000, pokazali su savezni podaci.

Blizu 50 odsto tih pacijenata ili 11.000 su iz države Floride, gde je broj slučajeva počeo da opada od polovine avgusta, preneo je ABC njuz.

Međutim, u prethodnim nedeljama 16 država je zabeležilo veći broj bolničkih prijema i to su Kolorado, Delaver, Ajdaho, Ajova, Mejn, Merilend, Mičigen, Minesota, Nebraska, Nju Hempšir, Severna Dakota, Ohajo, Pensilvanija, Roud Ajlend, Vermond i Zapadna Virdžinija.

Pet država Alabama, DŽordžija, Ajdaho, Kentaki i Teksas imaju još oko 10 odsto kapaciteta na jedinicama intenzivne nege, prikazuju savezni podaci.

Aljaska je država sa najvećim brojem obolelih na 100.000 stanovnika, zatim slede Zapadna Virdžinija, Vajoming, Montana, Ajdaho, Severna Dakota i Kentaki.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More