Predsednica Evropske komisije danas sa Vučićem u Beogradu

Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski
331

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sutra s premijerkom Anom Brnabić, najavljeno je u Briselu.

Sutra će Lajen zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10. Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Autoputu mira (Niš -Priština) koji se radi uz finasijsku podršku Evropske unije.

”Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji”, najavljeno je u Komisiji.

Na pitanje da li će Fon der Lajen u Beogradu, Prištini, ali eventualno i u Tirani razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU “jasna” kada se traži “deesakalacija i nastavak dijaloga”. U Briselu dodaju da ovu posetu vide i kao pripremu za predstojeći samit EU Zapadni Balkana koji bi 6. oktobra trebalo da bude održan u Sloveniji.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu počela je juče posetom Tirani i Skoplju, a nakon Beograda obilazak regiona završava sutra u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More