Boris Džonson: “Ono što čujemo iz industrije goriva je da se situacija na pumpama stabilizuje”

Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo, file
562

Situacija sa gorivom u Velikoj Britaniji počinje da se popravlja, izjavio je sinoć premijer Boris DŽonson, apelujući na vozače da pune rezervoare na uobičajen način.

On je rekao da se situacija na pumpama stabilizuje i da ljudi treba da se osećaju sigurno, nakon nekoliko dana nestašica i zatvaranja pumpi.

Ministar odbrane Ben Volas odobrio je zahtev da 150 vojnih vozača pomogne u isporuci goriva, preneo je BBC.

Obuka vozača za korišćenje cisterni privatnih kompanija održaće se u naredna tri dana, tako da se prve isporuke očekuju krajem nedelje.

Prioritet u dobijanju goriva imaće zdravstveni i socijalni radnici.

DŽonson je rekao da je saosećao s ljudima koji nisu bili u mogućnosti da dođu do goriva prethodnih dana, nazivajući problem frustrirajućim.

“Ono što čujemo iz industrije goriva je da se situacija na pumpama stabilizuje. Apelujem na sve da rade svoj posao na uobičajeni način i da napune rezervoare kad im zatreba”, dodao je DŽonson.

Izvor iz vlade potvrdio je izveštaje da je 16 odsto svih benzinskih pumpi u zemlji kompletno snabdeveno gorivom, u poređenju sa deset odsto, koliko je bilo tokom vikenda.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More