Selaković posetio Ulicu Ive Andrića u Gvatemali

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs
374

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji boravi u Gvatemali, posetio je Ulicu Ive Andrića u Gvatemala Sitiju.

Ministar Selaković je ulicu nazvanu po imenu našeg nobelovca obišao zajedno sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Pedrom Brolom.

Ulica Ive Andrića, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1961. godine, otvorena je u martu 2019. godine u centralnoj zoni Gvatemala Sitija.

Ulica je ponela ime pisca Ive Andrića, kako je rečeno na otvaranju, u znak iskrenog i višedecenijskog prijateljstva Gvatemale i Srbije.

Selaković i ministar spoljnih poslova Gvatemale provozali su se Ulicom Ive Andrića, na čijem početku je postavljena tabla sa zastavom Srbije i ispisanim imenom Ive Andrića, kao i godinom kada je dobio Nobelovu nagradu.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda je 2016. godine donela odluku o dodeljivanju naziva ulice u Beogradu po imenu gvatemalskog nobelovca Migela Anhela Asturijasa.

Neka od najpoznatijih dela Ive Andrića, našeg književnika i diplomate, su “Na Drini ćuprija”, “Travnička hronika” i “Prokleta avlija”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More