NEZNATAN PAD BROJA ZARAŽENIH: Situacija s koronom zabrinjavajuća

FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/
325

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 24.847 osoba, od kojih je pozitivno 8.171 dok je, nažalost, 45 osoba preminulo. Na respiratorima je 243 pacijenta.

Podsetimo, juče je Srbija oborila rekord po broju zaraženih, pa je od od ukupno 26.292 testiranih, njih 8.467 je bilo pozitivno, dok je, nažalost, 45 osoba preminulo. Na respiratorima je bio 151 pacijent.

U Austriji više mlađih korona pacijenata na intenzivnoj nezi u odnosu na prošlu godinu

 

Pre samo nedelju dana, testirano je 23.408 osoba, od kojih je 7.201 bilo pozitivno. Tada je na respiratorima bilo 195 pacijenata, a preminulo, nažalost, 39.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba prof. dr Zoran Gojković gostujući u „Uranku“ na K1 televiziji ponovo je apelovao na sve građane da se što pre vakcinišu.

Građani moraju da budu svesni da ćemo sa ovim virusom živeti, dodao je on i istakao, da ćemo se svi u jednom trenutku zaraziti, ali glavno je to koliko ćemo tešku kliničku sliku razviti.

-Molim vas, vakcinišite se, što pre. Ili vakcina ili respirator – kazao je Gojković.

Srbija ima dovoljan broj vakcina svih proizvođača (Fajzer, Sputnjik V, Sinofarm, AstraZeneka), a početkom oktobra biće dostupna i „Moderna“ .

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More